Фунчоза – це корейська скляна локшина, з якої можна приготувати смачну і апетитну закуску. Додамо креветки і смажені овочі і одержимо простий і ароматний делікатес. Рідні буде просто в захваті!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Креветки Королівські – 500 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Оцет рисовий – 1 ст. л.
  • Масло кунжутне – 2 ст. л.
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль морська – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати фунчозу по-корейськи з креветками, креветки королівські потрібно відварити в киплячій воді приблизно 5-7 хв

Овочі промиваємо. Болгарський перець розрізаємо на половину, вичищаємо насіння і видаляємо черешок. Потім нарізаємо його тонкими смужками.

Огірок натираємо на корейську тертку, якщо такої немає, то можна замінити її звичайною, але побільше.

Таким же чином підготуємо очищену моркву.

Фунчозу відварюємо в киплячій воді 2-3 хв. Зливаємо воду через друшляк.

З’єднуємо всі продукти в глибокій ємності, додаємо соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло, мелений чилі і сіль. Перемішуємо і даємо страві трохи просочитися.

Приємного апетиту!

Фунчоза з креветками Фунчоза з креветками в соєвому соусі Фунчоза з морепродуктів Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом