Гарбузово-яблучний сік – джерело вітамінів і корисних речовин. Сьогодні ми займемося заготівлею цього корисного напою на зиму. У процесі приготування ми буде варити яблука і гарбуз у воді, після чого пюрировать за допомогою заглибного блендера. Сік ми будемо готувати без додавання цукру, що є величезним плюсом для тих, хто збирається використовувати сік для прикорму дитині, або в якості напою людям, що не вживає цукор. Невелику кількість лимонного соку, яке ми будемо додавати у сік є природним консервантом, тому сік відмінно зберігається протягом усієї зими в прохолодному темному місці.


Інгредієнти: на 1.8 л.

  • Гарбуз – 2 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Вода – 250 мл
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати гарбузово-яблучний сік без цукру на зиму? Для заготівлі соку на зиму ми вибрали стиглу соковиту мускатную гарбуз, промиваємо під проточною водою, обсушуємо рушником і відрізаємо необхідне нам кількість. Чистимо гарбуз від шкірки та насіння і нарізаємо кубиками. Викладаємо в каструлю з товстим дном.

Яблука промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули від води. Потім за допомогою овочечистки яблука чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і серцевину. Яблука нарізаємо на 4-6 частин залежно від величини яблук. Викладаємо яблука в каструлю до гарбузі, додаємо воду і ставимо каструлю на середній вогонь. Доводимо масу до кипіння і проварюємо близько 10 хвилин, щоб яблука і гарбуз стали м’якими.

Лимон промиваємо, обсушуємо рушником. Кладемо лимон на робочу поверхню і кілька разів прокатуємо його, трохи притискаючи долонею. Після чого лимон розрізаємо навпіл і видавлюємо з його половини сік.

Готові м’які яблука і гарбуз знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути і подрібнюємо в пюре за допомогою заглибного блендера. Потім протираємо масу через сито для отримання однорідної консистенції.

Потім сік знову поміщаємо в каструлю, додаємо воду і лимонний сік, перемішуємо і проварюємо 2-3 хвилини.

Готовий гарячий сік розливаємо в попередньо простерилізовані пляшки, щільно укупориваем прокип’яченими кришками і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого сік прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Гарбузовий сік у домашніх умовах Яблучний сік без соковижималки Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму