Заготівля соку на зиму – це трохи клопіткий процес, який передбачає велику кількість маніпуляцій. Але, якщо у вас є така чудова помічниця, як соковарка – це значно спрощує весь процес. Сік, приготований з використанням соковарки, не потрібно фільтрувати або стерилізувати. Він виходить прозорим, без м’якоті. Залишається додати в нього трохи цукру, довести до кипіння і розлити по банках. Все легко і просто!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Гарбуз – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати сік з гарбуза і яблук в соковарці. Для приготування соку ми відбираємо соковиті стиглі яблука. Промиваємо їх у проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води.

Для соку ми вибрали мускатний солодкий сорт гарбуза, насиченого помаранчевого кольору. Промиваємо гарбуз у проточній воді, обсушуємо рушником і відрізаємо необхідне нам кількість, Нарізаємо гарбуз невеликими шматочками довільної форми.

На дно друшляка соковарки викладаємо нарізаний гарбуз, зверху викладаємо нарізані яблука.

Зверху на яблука насипаємо цукор, у нижній відсік соковарки наливаємо воду. Збираємо всі рівні соковарки і ставимо на великий вогонь, щоб вода в нижньому відсіку закипіла.

Під зливний шланг ставимо каструлю, в яку буде стікати готовий сік. Зливний шланг не перекриваємо, тому сік в каструлю буде наливатися в міру накопичення в соковарці.

Банки для соку промиваємо питною содою, ретельно выполаскиваем водою і ставимо стерилізуватися над парою протягом 5-7 хвилин.

В готовий сік додаємо цукор, перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь. Сік доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню.

Гарячий сік розливаємо по простерилизованным банкам, щільно укупориваем прокип’яченими кришками і перевертаємо догори дном. Перевіряємо герметичність і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо сік на зберігання в темне прохолодне місце.

Гарбузовий сік у домашніх умовах Гарбузово-яблучний сік Яблучний сік на зиму