Ніжний і насичений гарбузовий сік стане ще більш ароматним з додаванням цитрусових. Лимон і апельсин нададуть легку кислинку домашнього напою, що зробить його ще смачніше і привабливіше.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Гарбуз – 3 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – 2 шт.
- Цукор-пісок – 3 склянки
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування гарбузового соку з апельсином і лимоном на зиму. Збираємо необхідні продукти. Ретельно промиваємо гарбуз, апельсини і лимони.
Гарбуз також очищаємо від шкірки, акуратно виймаємо м’якоть з насінням.
Решту підготовлену частину гарбуза подрібнюємо на дрібні кубики.
Кубики гарбуза викладаємо у велику каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо до розм’якшення продукту.
Після того, як вміст каструлі повністю приготується, подрібнюємо його за допомогою блендера. Повинно вийти рідке пюре яскравого кольору.
Ошпарюємо лимони і апельсини, потім знімаємо з плодів цедру за допомогою дрібної терки. Решта фрукти також подрібнюємо.
Цедру і м’якоть цитрусових викладаємо в гарбузове пюре. Сюди ж додаємо цукор і лимонну кислоту. Перемішуємо, доводимо до кипіння і через 3-4 хвилини вимикаємо.
Якщо сік вийшов дуже густим, його можна розбавити водою і проварити ще раз.
Готовий наваристий напій розливаємо в стерилізовані банки і відправляємо на зберігання в прохолодне місце!
Гарбузовий сік з апельсином Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах