Гарбузовий сік без особливих зусиль можна приготувати в домашніх умовах, при цьому, звичайно, доведеться витратити досить багато часу, але задоволення від напою домашнього приготування ви отримаєте незабутнє. Пропоную приготувати гарбузовий сік з лимонною кислотою на зиму.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Гарбуз – 5 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 склянки
  • Лимон – 2 шт.
  • Лимонна кислота – 10 гр.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування гарбузового соку з лимонною кислотою на зиму. Молоду соковиту гарбуз невеликого розміру ретельно вимийте, обсушити, виклавши на кухонний рушник, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою або гострим ножем. Після чого розріжте на кілька частин і видаліть серцевину з насінням, скориставшись столовою ложкою.

Очищену гарбуз наріжте приблизно на однакові шматочки невеликого розміру.

Підготовлену гарбуз викладіть в глибоку каструлю з товстим дном і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала овочі. Каструлю з гарбузом поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть овочі приблизно 30 хвилин.

Гарячу каструлю обережно зніміть з вогню, злийте воду, в якій варився гарбуз, і з допомогою заглибного блендера подрібніть гарбуз до стану однорідної гладкої консистенції.

Апельсини і лимони ретельно вимийте під проточною водою з допомогою щітки для миття овочів і фруктів. Потім обдайте їх окропом, обсушити паперовими рушниками, з допомогою дрібної терки зніміть цедру, не зачіпаючи білу частину. Після чого очистіть фрукти від шкірки, розріжте на кілька частин, акуратно вийміть кісточки і м’якоть пропустіть через м’ясорубку.

Подрібнені фрукти, необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти додайте до гарбузовому пюре. Ретельно перемішайте. Кількість цукрового піску відрегулюйте у відповідності зі своїми смаковими уподобаннями і в залежності від натуральної солодощі інгредієнтів.

В отриману масу влийте необхідну кількість питної води і добре перемішайте. Каструлю з вмістом поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Підготуйте банки. Ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці.

Гарячий гарбузовий сік з лимонною кислотою обережно розлийте по чистим банкам. Кришки обдайте окропом, а потім загорніть з допомогою закаточной машинки гарячі банки з соком. Банки з овочевим соком переверніть догори дном і закутати ковдрою або рушником. Залиште в такому положенні до повного остигання, після чого перемістіть банки з соком на зберігання в темне прохолодне місце – в комору або льох.

Насолоджуйтеся корисним вітамінним напоєм!

Гарбузовий сік з апельсином Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах