Хочу запропонувати чудовий рецепт ароматної, яскравого по смакової поєднанню гарбузового соку з лимоном в домашніх умовах на зиму. Вітамінний напій замінить вам непотрібні покупні газовані напої. Спробуйте приготувати гарбузовий сік, навіть якщо не любите гарбузи.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Гарбуз – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Лимон 0.25 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування гарбузового соку з лимоном в домашніх умовах на зиму. Гарбуз солодких десертних сортів добре вимийте під прохолодною проточною водою, обсушити чистим сухим кухонним рушником, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки або гострого ножа. Очищену гарбуз наріжте на шматочки середнього розміру.
Нарізаний гарбуз викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала гарбуз. Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть гарбуз приблизно 40 хвилин.
Апельсини і лимони добре промийте під проточною прохолодною водою, скориставшись щіткою для миття овочів і фруктів. Обсушити паперовими рушниками, розріжте навпіл, акуратно вийміть кісточки, і видавіть сік з допомогою спеціального пристосування.
Сік цитрусових злити в одну ємність.
Коли гарбуз звариться, акуратно зніміть каструлю з вогню і з допомогою заглибного блендера подрібніть до однорідної гладкої консистенції.
знову поставте Каструлю на слабкий вогонь.
Потім влийте сік цитрусових.
Після чого додайте необхідну кількість цукрового піску і добре перемішайте. Кількість цукрового піску відрегулюйте самостійно в залежності від власних смакових переваг. Поставте каструлю знову на вогонь і доведіть до кипіння.
Підготуйте банки. Ретельно вимийте їх теплою водою з допомогою харчової соди, а потім стерилізуйте в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовій шафі. Кришки обдайте заздалегідь підготовленим окропом або прокип’ятіть в окремій ємності 7-10 хвилин. Гарячий гарбузовий сік з лимоном акуратно розлийте по банках.
Після чого загорніть банки з овочевим соком стерильними кришками з допомогою закаточной машинки.
Гарячі банки з соком обережно переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу.
Потім перемістіть охолоджені банки з гарбузовим соком на довгострокове зберігання в темне прохолодне місце – у підвал, підвал або комору.
Насолоджуйтеся корисним напоєм!
Гарбузовий сік з апельсином Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах