Гарбузово-яблучний сік з м’якоттю – це джерело вітамінів в одній склянці! Приготовлений своїми руками в домашніх умовах, він містить лише вітаміни і корисні речовини і складається повністю з натуральних продуктів. Приготований без додавання цукру, він послужить відмінним прикормом для малюків, а також прекрасним варіантом напою для тих, хто не вживає цукор і буде гідною альтернативою магазинних соків і напоїв.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Гарбуз – 600 гр.
  • Яблука – 1 – 1.5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Готувати гарбузовий сік з яблуками і морквою в домашніх умовах просто! Для соку ми будемо використовувати соковиту стиглу гарбуз яскравого помаранчевого кольору. Промиваємо під проточною водою і обсушуємо рушником. Потім очищаємо від шкірки і насіння і відміряє потрібну нам кількість. Нарізаємо гарбуз невеликими шматочками, викладаємо в каструлю і додаємо воду. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відварюємо протягом декількох хвилин до м’якості. Потім за допомогою заглибного блендера пюрируем гарбуз до отримання однорідної консистенції.

Яблука промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули від води. Так як яблука у нас домашні, ми не будемо видаляти шкірку, якщо ви використовуєте покупні – яблука від шкірки краще очистити. Розрізаємо яблука навпіл, видаляємо плодоніжки і серцевину. Для більш насиченого смаку додамо в сік трохи моркви. Моркву чистимо й промиваємо під проточною водою.

Яблука і моркву пропускаємо через соковижималку і наливаємо сік в каструлю з товстим дном, додати гарбузове пюре і перемішуємо. Ставимо каструлю на повільний вогонь і доводимо до кипіння. На цьому етапі ви можете зняти пробу з соку і, якщо буде необхідно, додати трохи цукру, на ваш смак. Однак, найчастіше, солодощі фруктів і овочів цілком достатньо, і сік прекрасно зберігається в закатанном вигляді без додавання цукру.

Після того як сік закипів, розливаємо його по стерилізованим пляшках, закриваємо прокип’яченими кришками, перевертаємо догори дном і перевіряємо герметичність. Залишаємо сік до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Гарбузовий сік у домашніх умовах Гарбузово-яблучний сік Яблучний сік на зиму Яблучний сік через соковижималку