Яблучний сік на зиму – це насичений вітамінний напій, який можна подавати в будь-який час року. Лимонна кислота допоможе не тільки довше зберігатися приготовленому, але і додасть особливий смак домашнього соку.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати яблучний сік з лимонною кислотою на зиму, яблука ретельно промиваємо та нарізаємо на скибочки. Від кісточок не обов’язково позбавлятися.

Яблука пропускаємо через соковижималку. При її відсутності можна використовувати дрібну тертку. Отриманої суміші даємо настоятися протягом 10 хвилин.

Коли сік з пінкою потемніє, переливаємо його в каструлю з товстим шаром марлі. Ретельно віджимаємо за допомогою неї сік.

В отриманий сік всипаємо цукор.

Ставимо вміст на плиту, доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту і знімаємо з вогню.

Розливаємо готовий сік по стерилізованим банкам.

Закриваємо кришками, остуджуємо і відправляємо на зберігання. Готово!

Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму Яблучний сік через соковижималку