Традиційний гаспачо подають в охолодженому вигляді. Я пропоную приготувати гарячий ароматний гаспачо, який наситить і зігріє вас в холодний дощовий вечір. Такий суп неодмінно оцінять ті, хто не вживає в їжу м’ясо і ті, хто стежить за своїм харчуванням і фігурою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі (м’ясисті) – 6 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Білий хліб – 100 гр.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування гаспачо гарячий. Помідори і болгарський перець ретельно промийте. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, у помідорів видалити плодоніжки.
Овочі розріжте на кілька частин, викладіть на деко або форму для запікання. Посоліть і поперчіть, збризніть оливковим маслом.
Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте приблизно 30 хвилин.
Запечені овочі вийміть з духовки.
Одразу ж перекладіть в сотейник або каструлю з товстим дном.
Часник очистіть від лушпиння і промийте, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці. Викладіть до інших овочів.
З допомогою заглибного блендера подрібніть овочеву масу до однорідної консистенції.
Білий хліб наріжте кубиками і обсмажте на сухій сковороді до золотистої скоринки, періодично помішуючи, або запечіть в духовій шафі.
Можна використовувати готові сухарики. Готовий гарячий гаспачо прикрасьте сухариками і подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический