Гаспачо – блюдо іспанської кухні, яке являє собою легкий пюреподібний суп з перетертих свіжих овочів. Суп подають найчастіше в холодному вигляді в жарку пору року. Сьогодні я пропоную приготувати гаспачо з курячою грудкою. Швидке блюдо, по істині, є дієтичним і низькокалорійним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Огірки – 100 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Петрушка – 40 гр.
  • Масло оливкова – 60 гр.
  • Лимонний сік – 40 гр.
  • Соус перцевий – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати гаспачо з курячою грудкою просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для гаспачо з курячою грудкою. Куряче філе ретельно помийте і обсушіть паперовими рушниками. Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Овочі, лимон і зелень петрушки ретельно промийте і просушіть. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини. Підготовлені овочі розріжте на кілька частин.

Обсушенное куряче м’ясо наріжте на кілька частин. Добре розігрійте сковороду з антипригарним покриттям, викладіть шматочки курячої грудки і обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки з двох сторін, посоліть і поперчіть. Тим часом підготовлені овочі і зелень петрушки викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.

Якщо любите гостре, відрегулюйте кількість часнику і цибулі. Видавіть необхідну кількість лимонного соку, додайте соус «Табаско», оливкова олія, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте. Обсмажене куряче філе викладіть на блюдо. Гаспачо перекладіть в глибоку миску, салатник або піалу. Подавайте на стіл з курячою грудкою.

Частина гаспачо можете заморозити в морозильній камері. А коли буде потрібно, дістаньте з морозилки і дайте трохи розморозитися. На смакові якості це ніяк не вплине. Я заморожувала в силіконових формах для кексів, а потім після розморожування використовувала в якості соусу до м’ясних страв. Корисний гаспачо виходить соковитим і ароматним.

Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо классический