Традиційний гаспачо подають в охолодженому вигляді. Я пропоную приготувати гарячий ароматний гаспачо, який наситить і зігріє вас в холодний дощовий вечір. Такий суп неодмінно оцінять ті, хто не вживає в їжу м’ясо і ті, хто стежить за своїм харчуванням і фігурою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі (м’ясисті) – 6 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Білий хліб – 100 гр.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування гаспачо гарячий. Помідори і болгарський перець ретельно промийте. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, у помідорів видалити плодоніжки.

Овочі розріжте на кілька частин, викладіть на деко або форму для запікання. Посоліть і поперчіть, збризніть оливковим маслом.

Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте приблизно 30 хвилин.

Запечені овочі вийміть з духовки.

Одразу ж перекладіть в сотейник або каструлю з товстим дном.

Часник очистіть від лушпиння і промийте, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці. Викладіть до інших овочів.

З допомогою заглибного блендера подрібніть овочеву масу до однорідної консистенції.

Білий хліб наріжте кубиками і обсмажте на сухій сковороді до золотистої скоринки, періодично помішуючи, або запечіть в духовій шафі.

Можна використовувати готові сухарики. Готовий гарячий гаспачо прикрасьте сухариками і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо классический