Класичний гаспачо готують з червоних інгредієнтів. Але можна знайти рецепти гаспачо жовтого і зеленого кольору. Сьогодні я пропоную поекспериментувати і приготувати ароматний гаспачо із зелених томатів та дині.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Білий хліб – за смаком
- Часник – 3 зуб.
- Помідори зелені – 4 шт.
- Диня – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Біле сухе вино – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати гаспачо із зелених томатів та дині? Білий хліб підсушіть в духовці або на сковороді до стану сухарика.
Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем.
Підсохлий хліб присипте подрібненим часником. Зверху полийте оливковою олією і сухим білим вином. Присипте сіллю за смаком.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і нарізати на кілька частин.
Диню очистити від шкірки і насіння, наріжте на кілька частин.
Зелені помідори помийте, наріжте на скибочки, видаливши плодоніжку.
В чашу блендера викладіть диню, ріпчасту цибулю і зелені помідори. Подрібніть до однорідної консистенції, посоліть і ще раз збийте блендером. Готовий гаспачо помістіть в холодильник для охолодження приблизно на годину.
В глибоку миску викладіть скибочка хліба з часником, просочений оливковою олією і сухим білим вином і залийте охолодженим гаспачо із зелених томатів та дині. Холодний суп має ніжну повітряну текстуру, а інгредієнти прекрасно поєднуються.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо класичний