Класичний гаспачо готують з червоних інгредієнтів. Але можна знайти рецепти гаспачо жовтого і зеленого кольору. Сьогодні я пропоную поекспериментувати і приготувати ароматний гаспачо із зелених томатів та дині.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Білий хліб – за смаком
  • Часник – 3 зуб.
  • Помідори зелені – 4 шт.
  • Диня – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Біле сухе вино – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати гаспачо із зелених томатів та дині? Білий хліб підсушіть в духовці або на сковороді до стану сухарика.

Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем.

Підсохлий хліб присипте подрібненим часником. Зверху полийте оливковою олією і сухим білим вином. Присипте сіллю за смаком.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і нарізати на кілька частин.

Диню очистити від шкірки і насіння, наріжте на кілька частин.

Зелені помідори помийте, наріжте на скибочки, видаливши плодоніжку.

В чашу блендера викладіть диню, ріпчасту цибулю і зелені помідори. Подрібніть до однорідної консистенції, посоліть і ще раз збийте блендером. Готовий гаспачо помістіть в холодильник для охолодження приблизно на годину.

В глибоку миску викладіть скибочка хліба з часником, просочений оливковою олією і сухим білим вином і залийте охолодженим гаспачо із зелених томатів та дині. Холодний суп має ніжну повітряну текстуру, а інгредієнти прекрасно поєднуються.

Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо класичний