Гаспачо – досить легкий, але в той же час ситний суп, який прекрасно впишеться в щоденне літнє меню. Для приготування такої страви вам не знадобляться спеціальні кулінарні навички і велику кількість часу. Головний секрет смачного гаспачо – використання соковитих м’ясистих помідорів, які є основним інгредієнтом даної страви.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 700 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 300 гр.
  • Огірки – 200 гр.
  • Цибуля червоний – 100 гр.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Батон – 4 скибочки
  • Соус Табаско – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати гаспачо без блендера просто! У першу чергу займемося підготовкою помідорів. Їх необхідно попередньо промити.

Далі викладаємо помідори у велику миску, заливаємо їх окропом і залишаємо їх на п’ять хвилин. Це робиться для того, щоб з помідорів було легше видалити шкірку.

Наступний крок – помідори ще раз необхідно промити прохолодною водою і видалити у них шкірку.

Промитий болгарський перець нарізаємо кубиками середнього розміру, попередньо видаливши з нього насіння і плодоніжку.

Огірок також промиваємо та нарізаємо великими шматками.

Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо навпіл. Одну частину цибулини нарізаємо великим кубиком, другу дрібним. Та частина цибулини, яка була дрібно нарізана, необхідно на деякий час прибрати в холодильник.

Болгарський перець, огірок, крупно нарізану цибулю, помідори без шкірки пропускаємо через м’ясорубку до пюреподібної консистенції.

Отриману масу пропускаємо через сито для видалення томатних кісточок і шматочків овочів, які погано измельчились.

Приступимо до приготування заправки.

Сіль, чорний мелений перець, лимонний сік, оливкова олія, пропущений через прес часник і соус «Табаско» з’єднуємо з томатною масою і ретельно перемішуємо.

Отриману масу необхідно накрити кришкою і відправити в холодильник на пару годин.

Нарізаємо батон кубиками середнього розміру.

Обсмажуємо подрібнений батон на сковорідці без масла протягом декількох хвилин до затвердіння. Перед подачею томатну масу посипати сухариками.

Гаспачо Гаспачо классический