Якщо відчуваєте особливу любов до смаку гаспачо, рекомендуємо закатати на зиму таку заготовку. Її можна буде використовувати взимку як основу для приготування цього відомого супу, додаючи свіжі прянощі і спеції, зелень.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Перець угорська – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Огірки – 2 кг
- Часник – 1 головка
- Цукор-пісок – 0.75 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Прованські трави – 1 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 0.25 склянки
Процес приготування:
Готувати гаспачо на зиму легко! Овочі помити. Перець і часник почистити. Помідори порізати невеликими кубиками.
Перець також порізати на шматочки.
Пробити в блендері овочі без часнику. Перелити масу в каструлю з товстим дном і стінками. Поставити на середній вогонь і уварювати, поки маси не випарується приблизно 1/3 рідини.
З огірків зняти шкірку, прибрати великі насіння. Порізати невеликими кубиками. Покласти до томатів цукровий пісок, сіль, рослинне масло, суміш прянощів. Всипати насіння гірчиці. Довести томатну суміш до кипіння, покласти туди огірки. Варити близько 10-15 хв. Додати дрібно порубаний часник, оцтову кислоту. Знову дати закипіти і розлити по стерильним банкам.
Закатати гаспачо стерильними кришками, перевернути догори дном, укутавши рушником. Дати повністю охолонути. Унести банки з заготівлею на зберігання.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический