Гаспачо дуже поширене блюдо серед сироїдів. Адже для його приготування використовуються тільки свіжі овочі і фрукти, перетерті в блендері.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Помідори свіжі – 4 – 5 шт.
  • Огірки – 2 – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування гаспачо сироїдного. Помідори помийте, зробіть на них невеликі хрестові надрізи, опустіть в окріп на 2-3 хвилини. Потім очистіть овочі від шкірки, розріжте на чотири частини.

Помийте огірки очистіть від шкірки і наріжте на кілька частин.

Болгарський перець помийте, розріжте навпіл, очистіть від перегородок і насіння, м’якоть наріжте на кілька частин.

Часник очистіть від лушпиння. Покладіть овочі та часник в чашу блендера, подрібніть інгредієнти до однорідної маси.

Овочеву суміш перелийте в каструлю, додайте оливкову олію, сіль і перець за смаком, видавіть сік половини лимона. Якщо бажаєте отримати більш рідку консистенцію, додайте необхідну кількість води. Поставте гаспачо в холодильник на 2-4 години.

Охолоджений гаспачо розлийте по тарілках, прикрасьте гілочками зелені і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо класичний