Гаспачо – класичне іспанське блюдо, яке подають у холодному вигляді. Основний інгредієнт – помідори. Легкий ароматний суп можна подавати до обіду. Порадувати себе оригінальним популярним рецептом зовсім не складно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 15 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Хліб (черствий) – 4 скибочки
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Масло оливкове – 120 мл
  • Оцет винний червоний – 4 ст. л.
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Томатний сік – 3 склянки

Процес приготування:

Рецепт гаспачо класичного іспанського простий у приготуванні! Сіль і очищені зубчики часнику покласти в ступку. Раздавливаем, потім додаємо розламані скибочки хліба. Знову раздавливаем до стану кашки.

В цю суміш вливаємо тонким струменем оливкове масло, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися.

Цибулину очистити і подрібнюємо. Викладаємо в глибоку тарілку, заливаємо винним оцтом.

Помідори опускаємо на хвилину в киплячу воду. Потім охолоджуємо, знімаємо шкірку, розрізаємо і дістаємо насіння. Огірки очищаємо від шкірки і подрібнюємо.

Червоний солодкий перець відправляємо в духовку на 10 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Остуджуємо готові перці, акуратно знімаємо шкірки, виймаємо насіння і серцевину.

Помідори, огірки, перці відправляємо блендер. До них ж додаємо цибулю в оцті, суміш в оливковій олії подрібнену свіжу петрушку. Перемелюємо до однорідності.

Отриману суміш заливаємо томатним соком. За бажанням можна замінити холодною водою або вином. Готове гаспачо відправляємо на час в холодильник.

Гаспачо розливаємо по тарілках і подаємо в охолодженому вигляді, прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо классический