Багато хто не любить морочитися з приготуванням страв. Хтось просто не любить готувати, а у кого-то не вистачає часу готувати трудомісткі страви. Рецепт гаспачо з кабачків, який я пропоную приготувати, не відніме у вас багато часу. Таке блюдо можна приготувати навіть після важкого трудового дня.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 300 гр.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
- Часник – 1 зуб.
- Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
- Кайенский перець – 1 щіпка
- Базилік сушений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати гаспачо з кабачків просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для гаспачо з кабачків. Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, відріжте половину цибулини. Овочі ретельно промийте і просушіть. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, відріжте половину.
Вимиті помідори покладіть в глибоку ємність і залийте крутим окропом на пару хвилин, потім відразу помістіть в крижану воду, акуратно зніміть шкірку і виріжете плодоніжку. Зріжте кінчики кабачка. Підготовлені овочі розріжте на кілька частин.
Нарізані кабачки, огірки, помідори, болгарський перець, ріпчасту цибулю і часник викладіть в чашу блендера.
Овочі подрібніть до однорідної консистенції.
Якщо любите гостре, відрегулюйте кількість часнику і кайенского перцю. Додайте необхідну кількість бальзамічного оцту, сіль, сухий базилік і кайенский перець і влийте оливкове масло. Ретельно перемішайте або збийте ще раз блендером.
Готовий гаспачо помістіть в холодильник і охолодіть приблизно 20-30 хвилин. Охолоджений гаспачо з кабачками розкладіть по тарілках. Зверху присипте чорним меленим перцем за смаком, прикрасьте за бажанням гілочкою свіжої зелені і подавайте на стіл. Низькокалорійний гаспачо виходить ароматним і ніжним по текстурі.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо класичний