Пропоную приготувати смачне і корисне охолоджуючу страву, яке готується з свіжих овочів. Процес приготування швидкий і простий. Гаспачо досить популярне іспанське блюдо, яке чудово втамовує спрагу і наситить вас в спекотний літній день.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 300 гр.
  • Огірки – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси
  • Сухарики – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати гаспачо за оригінальним рецептом? Підготуйте необхідні інгредієнти для гаспачо.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте будь-яким способом.

Часник також очистіть від луски, розрізати на кілька частин.

Помідори ретельно промийте, просушіть, розріжте навпіл і вирізати плодоніжку. Половинки помідорів розріжте на кілька частин.

Огірки ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і наріжте кружечками.

Болгарський перець ретельно вимийте, очистіть від насіння і серцевини, розріжте на кілька частин.

Підготовлені подрібнені овочі викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.

Видавіть необхідну кількість лимонного соку.

Влийте оливкове масло, додайте сіль і чорний мелений перець.

Овочеву масу ретельно перемішайте блендером. Гаспачо помістіть в холодильник на кілька годин для охолодження.

Ароматний гаспачо перекладіть в глибоку миску, салатник або піалу. Подавайте на стіл, прикрасивши сухариками та улюбленою зеленню.

Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо классический