Оригінальний і невигадливий холодний суп володіє приголомшливим незвичайним смаком. Якщо вам захотілося покуштувати чогось нового і урізноманітнити меню, або приготувати перше блюдо на святковий стіл сміливо беріть цей рецепт на озброєння.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Креветки свіжі – 450 гр.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Томатний сік – 300 мл
  • Перець консервований – 0.5 склянки
  • Огірки – 0.5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Оцет винний червоний – 2 ст. л.
  • Сіль велика – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Готувати гаспачо з креветками легко! На гарячу сковорідку влийте олію і прогрійте. Висипте в неї очищені і розморожені креветки і смажте 3 хвилини, перемішуючи. Вимкніть вогонь і відставте в бік.

Помідори вимийте і наріжте, видаліть шкірку і наріжте на великі шматки. Перекладіть їх у блендер.

Цибулю почистіть, сполосніть, крупно наріжте і покладіть до томатів. У огірка обріжте шкірку, подрібніть і покладіть в чашу. Очищені зубчики часнику і шматочки перцю покладіть до решти інгредієнтів. Перекрутіть всю масу в пюре.

Додайте томатний сік, оцет, посоліть і поперчіть і ретельно розмішайте.

Поставте суп в холодильник на 20 хвилин. При подачі покладіть в тарілку кілька креветок, налийте холодний гаспачо і покладіть лист петрушки.

Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо классический