Оригінальний і невигадливий холодний суп володіє приголомшливим незвичайним смаком. Якщо вам захотілося покуштувати чогось нового і урізноманітнити меню, або приготувати перше блюдо на святковий стіл сміливо беріть цей рецепт на озброєння.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Креветки свіжі – 450 гр.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Томатний сік – 300 мл
- Перець консервований – 0.5 склянки
- Огірки – 0.5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Оцет винний червоний – 2 ст. л.
- Сіль велика – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Готувати гаспачо з креветками легко! На гарячу сковорідку влийте олію і прогрійте. Висипте в неї очищені і розморожені креветки і смажте 3 хвилини, перемішуючи. Вимкніть вогонь і відставте в бік.
Помідори вимийте і наріжте, видаліть шкірку і наріжте на великі шматки. Перекладіть їх у блендер.
Цибулю почистіть, сполосніть, крупно наріжте і покладіть до томатів. У огірка обріжте шкірку, подрібніть і покладіть в чашу. Очищені зубчики часнику і шматочки перцю покладіть до решти інгредієнтів. Перекрутіть всю масу в пюре.
Додайте томатний сік, оцет, посоліть і поперчіть і ретельно розмішайте.
Поставте суп в холодильник на 20 хвилин. При подачі покладіть в тарілку кілька креветок, налийте холодний гаспачо і покладіть лист петрушки.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический