найлегший і літній варіант гаспачо готується з огірків. Охолоджене блюдо так приємно подавати в жарку погоду. Спробуйте суп іспанської кухні для вашого обіду.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Огірки – 5 шт.
  • Огірки мариновані – 4 шт.
  • Розсіл огірковий – 50 мл
  • Перець чилі – 1 щіпка
  • Часник – 1 зуб.
  • Кубики льоду – 80 гр.
  • Сметана – 2 ч. л.
  • Кінза – 1 гілка
  • Цукор-пісок – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • М’ята свіжа – для прикраси
  • Крекери пшеничні (солоні) – за смаком

Процес приготування:

Готувати гаспачо з огірка просто! Один свіжий огірок відкладаємо для подачі. Всі інші свіжі і малосольні очищаємо від шкірки, ріжемо кружальцями і кладемо в блендер.

До огірків викладаємо інші інгредієнти: кінзу, розсіл, перець, сіль, цукор, сметану, кубики льоду і часник.

Збиваємо до однорідної кашки. Після чого відправляємо суп в холодильник. Тримаємо його там до повного охолодження.

Перед подачею огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо його дрібними кубиками. Свіжу м’яту подрібнюємо.

Розливаємо гаспачо по тарілках, додаємо огірки, м’яту і трохи мелених солоних крекерів. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Гаспачо