найлегший і літній варіант гаспачо готується з огірків. Охолоджене блюдо так приємно подавати в жарку погоду. Спробуйте суп іспанської кухні для вашого обіду.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Огірки – 5 шт.
- Огірки мариновані – 4 шт.
- Розсіл огірковий – 50 мл
- Перець чилі – 1 щіпка
- Часник – 1 зуб.
- Кубики льоду – 80 гр.
- Сметана – 2 ч. л.
- Кінза – 1 гілка
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- М’ята свіжа – для прикраси
- Крекери пшеничні (солоні) – за смаком
Процес приготування:
Готувати гаспачо з огірка просто! Один свіжий огірок відкладаємо для подачі. Всі інші свіжі і малосольні очищаємо від шкірки, ріжемо кружальцями і кладемо в блендер.
До огірків викладаємо інші інгредієнти: кінзу, розсіл, перець, сіль, цукор, сметану, кубики льоду і часник.
Збиваємо до однорідної кашки. Після чого відправляємо суп в холодильник. Тримаємо його там до повного охолодження.
Перед подачею огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо його дрібними кубиками. Свіжу м’яту подрібнюємо.
Розливаємо гаспачо по тарілках, додаємо огірки, м’яту і трохи мелених солоних крекерів. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Гаспачо