Гаспачо – досить популярне блюдо. Червоний гаспачо готують у Західній Андалузії, звідси і його назва. Це освіжаючий і легкий суп, приготувати який в домашніх умовах не складе праці. А його смак нічим не буде гірше того, що приготований в якому-небудь ресторані. Любите кулінарні експерименти? Тоді цей рецепт для вас!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Огірки – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий (зелений) – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Білий хліб – 2 скибочки
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Почнемо готувати гаспачо по-андалузськи. Шматочки білого хліба помістіть в кип’ячену воду. Таким чином вони розм’якшаться.

Томати промийте, розріжте на 4 частини, вирізати плодоніжку і перекладіть отримані шматочки в чашу блендера. Половину одного томату дрібно наріжте і приберіть в сторону – в подальшому це буде використовуватися для прикраси супу.

Увімкніть блендер і подрібніть томати в однорідне пюре.

Розріжте промитий зелений перець на невеликі частини. Один шматочок наріжте дрібним кубиком (для прикраси супу). Інші частини перцю відправте в чашу блендера.

Свіжі огірки промийте, зніміть шкірку. Поріжте кожен плід на невеликі шматочки. Невеликий шматочок також необхідно порізати дрібним кубиком (для прикраси готового блюда). Інші огірки кладемо в чашу блендера.

З цибулею чинимо аналогічним чином – невеликий шматочок дрібно нарізаємо і прибираємо в бік, залишився цибулю ріжемо невеликими шматками і відправляємо в блендер до інших компонентів.

Розм’якшений білий хліб віджимаємо від води і кладемо в чашу блендера.

Зубчик часнику очищаємо, ріжемо на дві частини і також перекладаємо в блендер.

Активуємо блендер і всі компоненти подрібнюємо в однорідну масу. Потім додаємо сіль, оцет, оливкова олія. Знову включаємо блендер буквально на хвилину. По готовності спробуйте суп на смак, при необхідності додайте ще сіль.

Переливаємо гаспачо в глибоку ємність, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник для охолодження на 3 години.

Через деякий час розливаємо суп по порційних тарілках, прикрашаємо подрібненими раніше овочами і подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!

Гаспачо Гаспачо классический