Гаспачо вважається легким і ситним блюдом одночасно. Суп здатний втамувати голод і спрагу. А додавання сиру зробить його ще більш поживним і насиченим.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Огірки (великий) – 1 шт.
  • Шпинат – 1 пучок
  • Сир Моцарелла – 150 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Орегано – 25 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Оцет рисовий – 3 ст. л.
  • Вода – 0.5 склянки
  • Масло оливкова – 50 мл

Процес приготування:

Як почати готувати гаспачо з сиром? Підготуємо всі необхідні продукти. Для обіду на дві персони слід використовувати один великий огірок або 3-4 середніх.

Шпинат ретельно промиваємо і просушуємо. Якщо присутні занадто довгі стеблинки, то їх слід видалити, так як для супу нам потрібні листя.

Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і нарізаємо тонкими кружечками.

Кільцями огірок нарізаємо і відправляємо його в блендер. Сюди ж додаємо шпинат, орегано, часник і сіль. Перемелюємо.

Тепер приєднуємо до суміші рисовий оцет, оливкова олія, перець і воду. Збиваємо або ретельно перемішуємо.

Переливаємо гаспачо в глибоку ємність і відправляємо в холодильник.

Сир підготуємо перед подачею страви. Ідеально підійде для нашого рецепта м’яка моцарелла.

Охолоджене гаспачо розливаємо по порційних тарілках і викладаємо в кожну по рівному шматку сиру. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Гаспачо