Гаспачо вважається легким і ситним блюдом одночасно. Суп здатний втамувати голод і спрагу. А додавання сиру зробить його ще більш поживним і насиченим.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Огірки (великий) – 1 шт.
- Шпинат – 1 пучок
- Сир Моцарелла – 150 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Орегано – 25 гр.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Оцет рисовий – 3 ст. л.
- Вода – 0.5 склянки
- Масло оливкова – 50 мл
Процес приготування:
Як почати готувати гаспачо з сиром? Підготуємо всі необхідні продукти. Для обіду на дві персони слід використовувати один великий огірок або 3-4 середніх.
Шпинат ретельно промиваємо і просушуємо. Якщо присутні занадто довгі стеблинки, то їх слід видалити, так як для супу нам потрібні листя.
Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і нарізаємо тонкими кружечками.
Кільцями огірок нарізаємо і відправляємо його в блендер. Сюди ж додаємо шпинат, орегано, часник і сіль. Перемелюємо.
Тепер приєднуємо до суміші рисовий оцет, оливкова олія, перець і воду. Збиваємо або ретельно перемішуємо.
Переливаємо гаспачо в глибоку ємність і відправляємо в холодильник.
Сир підготуємо перед подачею страви. Ідеально підійде для нашого рецепта м’яка моцарелла.
Охолоджене гаспачо розливаємо по порційних тарілках і викладаємо в кожну по рівному шматку сиру. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Гаспачо