Що може бути смачніше влітку, ніж освіжаючий і корисний гаспачо? Способів приготування цього супу безліч. Цей рецепт описує приготування гаспачо з додаванням полуниці. Вона надає супу витончений смак і ще більший аромат. Спробуйте, не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Полуниця – 150 гр.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Перець чилі – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Базилік свіжий – за бажанням
Процес приготування:
Рецепт гаспачо з полуницею гранично простий! Болгарський перець промийте, розріжте навпіл, видаліть перегородки з насінням. Потім наріжте перець середніми шматочками (щоб з ними впорався блендер).
Свіжий огірок також ретельно вимийте, очистіть шкірку і дрібно наріжте.
Томати моєму під проточною водою і нарізаємо середніми за розміром шматочками. Для приготування цієї страви краще всього використовувати ароматні і стиглі томати. Полуницю промийте, залиште дві ягоди для подальшого прикраси супу.
Підготовлені овочі та полуницю викладаємо в чашу блендера, активуємо його і подрібнюємо вміст до стану пюре.
Далі з половинки лимона необхідно вичавити сік і додати його в суп.
Потім вливаємо в отриману масу необхідну кількість оливкової олії.
В кінці додаємо в суп сіль, мелений перець, перець чилі. За бажанням можна додати трохи базиліка, залишивши кілька листочків для прикраси готового гаспачо. Знову все подрібнюємо блендером. Після цього перелити суп в зручну ємність, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на пару годин для охолодження.
Охолоджений гаспачо порційно розливаємо по тарілках, прикрашаючи його полуницею і листочками базиліку.
Приємного вам аппетита!
Гаспачо