Що може бути смачніше влітку, ніж освіжаючий і корисний гаспачо? Способів приготування цього супу безліч. Цей рецепт описує приготування гаспачо з додаванням полуниці. Вона надає супу витончений смак і ще більший аромат. Спробуйте, не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Полуниця – 150 гр.
  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Перець чилі – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Базилік свіжий – за бажанням

Процес приготування:

Рецепт гаспачо з полуницею гранично простий! Болгарський перець промийте, розріжте навпіл, видаліть перегородки з насінням. Потім наріжте перець середніми шматочками (щоб з ними впорався блендер).

Свіжий огірок також ретельно вимийте, очистіть шкірку і дрібно наріжте.

Томати моєму під проточною водою і нарізаємо середніми за розміром шматочками. Для приготування цієї страви краще всього використовувати ароматні і стиглі томати. Полуницю промийте, залиште дві ягоди для подальшого прикраси супу.

Підготовлені овочі та полуницю викладаємо в чашу блендера, активуємо його і подрібнюємо вміст до стану пюре.

Далі з половинки лимона необхідно вичавити сік і додати його в суп.

Потім вливаємо в отриману масу необхідну кількість оливкової олії.

В кінці додаємо в суп сіль, мелений перець, перець чилі. За бажанням можна додати трохи базиліка, залишивши кілька листочків для прикраси готового гаспачо. Знову все подрібнюємо блендером. Після цього перелити суп в зручну ємність, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на пару годин для охолодження.

Охолоджений гаспачо порційно розливаємо по тарілках, прикрашаючи його полуницею і листочками базиліку.

Приємного вам аппетита!

Гаспачо