Традиційний іспанський гаспачо подають в охолодженому вигляді з подрібнених до пюреподібної маси свіжих овочів. Але в кожному правилі є свої винятки. Хочу поділитися незвичайним рецептом гарячого гаспачо з яловичиною.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 2 л
  • Вермішель – за смаком
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Коріандр – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Нут – 0.25 склянки
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Бульйонний кубик – 1 шт.
  • Часник сушений – 0.5 ч. л.
  • Паприка – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Сочевиця – 0.25 склянки
  • Селера – 2 шт.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати гаспачо з яловичини? Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями. Каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь, добре розігрійте, налийте олію, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте кілька хвилин до розм’якшення.

Яловичину ретельно промийте і наріжте на шматочки середнього розміру, викладіть в каструлю, періодично помішуючи, обсмажте до золотистого кольору.

Стеблової селера вимийте, очистіть від волокон, наріжте дрібними шматочками, додайте в каструлю. Сочевицю добре промийте і викладіть в каструлю. Помідори ретельно помийте, вирізати плодоніжку, наріжте дрібними шматочками, викладіть в каструлю і обсмажте з іншими інгредієнтами.

Замість помідорів можна використовувати консервовані помідори у власному соку. Ретельно перемішайте, залийте такою кількістю питної води, щоб вона покрила всі інші інгредієнти. Приблизно потрібно 2 літра.

В каструлю додайте сіль, чорний мелений перець, сушений часник і паприку, добре перемішайте, накрийте кришкою і готуйте 7-10 хвилин.

Нут ретельно промийте і викладіть в каструлю, додайте бульйонний кубик і томатну пасту. Накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні приблизно 10 хвилин.

Зелень петрушки зелень коріандру ретельно промийте і просушіть. Дрібно наріжте і відправте в каструлю. Накрийте кришкою і готуйте 30-40 хвилин на повільному вогні.

Пшеничне борошно залийте невеликою кількістю води, перемішайте до однорідної консистенції і тонкою цівкою введіть в каструлю, добре перемішуючи.

Всипте вермішель і варити ще 7-10 хвилин.

Готову страву розлийте по тарілках і подавайте на стіл, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо классический