Традиційний іспанський гаспачо подають в охолодженому вигляді з подрібнених до пюреподібної маси свіжих овочів. Але в кожному правилі є свої винятки. Хочу поділитися незвичайним рецептом гарячого гаспачо з яловичиною.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вода – 2 л
- Вермішель – за смаком
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Коріандр – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Нут – 0.25 склянки
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Бульйонний кубик – 1 шт.
- Часник сушений – 0.5 ч. л.
- Паприка – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Сочевиця – 0.25 склянки
- Селера – 2 шт.
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати гаспачо з яловичини? Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями. Каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь, добре розігрійте, налийте олію, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте кілька хвилин до розм’якшення.
Яловичину ретельно промийте і наріжте на шматочки середнього розміру, викладіть в каструлю, періодично помішуючи, обсмажте до золотистого кольору.
Стеблової селера вимийте, очистіть від волокон, наріжте дрібними шматочками, додайте в каструлю. Сочевицю добре промийте і викладіть в каструлю. Помідори ретельно помийте, вирізати плодоніжку, наріжте дрібними шматочками, викладіть в каструлю і обсмажте з іншими інгредієнтами.
Замість помідорів можна використовувати консервовані помідори у власному соку. Ретельно перемішайте, залийте такою кількістю питної води, щоб вона покрила всі інші інгредієнти. Приблизно потрібно 2 літра.
В каструлю додайте сіль, чорний мелений перець, сушений часник і паприку, добре перемішайте, накрийте кришкою і готуйте 7-10 хвилин.
Нут ретельно промийте і викладіть в каструлю, додайте бульйонний кубик і томатну пасту. Накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні приблизно 10 хвилин.
Зелень петрушки зелень коріандру ретельно промийте і просушіть. Дрібно наріжте і відправте в каструлю. Накрийте кришкою і готуйте 30-40 хвилин на повільному вогні.
Пшеничне борошно залийте невеликою кількістю води, перемішайте до однорідної консистенції і тонкою цівкою введіть в каструлю, добре перемішуючи.
Всипте вермішель і варити ще 7-10 хвилин.
Готову страву розлийте по тарілках і подавайте на стіл, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический