Гаспачо в блендері – традиційний овочевий суп, родом з Іспанії. Це смачне і ароматне перша страва особливо популярно влітку, адже воно відмінно насичує і втамовує спрагу, та так, що в обід можна обмежитися лише гаспачо. Такий ніжний і соковитий суп точно припаде до смаку вашій родині!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 15 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Білий хліб (черствий) – 3 скибочки
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Масло оливкове – 125 мл
  • Оцет винний червоний – 4 ст. л.
  • Сіль морська – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – 1 щіпка
  • Томатний сік – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати гаспачо в блендері, часник потрібно очистити. У ступці потовкти часник з сіллю. Білий чорний хліб наламати шматочками, додати його в ступку до часнику з сіллю, потовкти.

Влити в ступку оливкове масло, все ретельно розтовкти. Залишити масу настоюватися на деякий час.

Червоний цибулю очистити, дрібно нарізати, викласти в окрему ємність і залити червоним винним оцтом.

Помідори обшпарити окропом, зняти з них шкірку. Нарізати помідори четвертинками, видалити з них насіння. Огірки помити, очистити від шкірки, нарізати великими кубиками.

болгарські Перці помити, змастити олією, викласти у форму для випікання. Запікати перці в духовці при температурі 200 градусів 10 хвилин.

Видалити з готових перців шкірку і нутро.

Петрушку промити, просушити на паперовому рушнику, дрібно порубати. У блендері подрібнити петрушку, перець, помідори, огірки, червоний лук і масу зі ступки до однорідної маси.

Розбавити гаспачо в блендері томатним соком. Подавати гаспачо охолодженим. Освіжаючий іспанський суп готовий!

Гаспачо Гаспачо классический