Красива і смачна глазур для великодніх пасок виходить на листовому желатині і цукровому сиропі, зварене на молоці. Лимонний сік до неї не додається, так як молоко може згорнутися. Глазур буде мати насичений білий колір і не кришиться при нарізці, що важливо для святкової випічки. Листовий желатин не позначається на смак і колір глазурі. Готується вона просто і швидко.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 4 ст. л.
  • Желатин харчовий – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування глазурі для паски з молоком і желатином? В окрему невелику посуд покладіть дві платівки желатину і на 15 хвилин залийте холодною водою.

У сотейник або кухлик насипте відміряну кількість цукрової пудри, насипте до неї пакетик ванільного цукру і додайте 4 ст. л. холодного молока. При безперервному помішуванні віночком сироп на маленькому вогні доведіть до кипіння, тільки не кип’ятіть, що важливо. Потім у гарячий сироп перекладіть замочені пластинки желатину, слив з них воду. Всі активно перемішайте, щоб желатин повністю розчинився.

Потім з допомогою міксера спочатку на малій швидкості, а потім на максимальній цю масу збийте, щоб вийшов густий однорідний і гладкий крем.

Приготовану глазур з молоком і желатином відразу ложкою нанесіть на остиглі паски. Вона красиво розтечеться по їх поверхні.

Потім великодні паски декоруйте по своєму смаку і залишити для застигання глазурі.

Смачною і вдалою випічки!

Великодні паски без яєць Глазур для паски Глазур для паски з молоком Глазур для паски на желатині Заварна глазур для паски Тісто для пасок