Горбуша відноситься до риби нежирних сортів, багата великим вмістом білка і до того ж не є дорогим продуктом. Горбушу найчастіше запікають у духовці або засолюють. Я пропоную приготувати горбушу на мангалі, але перед цим нафарширувати овочами. Блюдо виходить соковитим і ароматним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Лимон – 0.5 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горбуші на вугіллі? Підготуйте необхідні інгредієнти для страви. Морква помийте, очистіть за допомогою овочечистки. Ріпчасту або червоний цибулю очистіть від лушпиння.
Візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Очистити від нутрощів. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем.
Очищений цибулю наріжте тонкими кільцями. Моркву натріть на крупній тертці. Добре розігрійте Сковороду, налийте трохи олії, викладіть овочі, обсмажте, періодично помішуючи, посоліть і поперчіть, влийте лимонний сік. Перемішайте, зніміть з вогню і трохи остудіть, нафаршируйте начинкою підготовлену горбушу.
Горбушу посоліть з двох сторін, викладіть на решітку. Помістіть решітку на мангал з вугіллям.
Періодично перевертайте ґрати, щоб горбуша рівномірно готувалася.
Фаршировану горбушу готуйте до рівномірної золотистої скоринки.
Горбушу акуратно зніміть з гарячою решітки і викладіть на підготовлене блюдо.
Зелень і овочі ретельно вимийте і просушіть, подавайте із запеченою на вугіллі горбушею.
Приємного апетиту!
Горбуша на мангалі на решітці Риба на мангалі Червона риба на мангалі