Горбуша відноситься до риби нежирних сортів, багата великим вмістом білка і до того ж не є дорогим продуктом. Горбушу найчастіше запікають у духовці або засолюють. Я пропоную приготувати горбушу на мангалі, але перед цим нафарширувати овочами. Блюдо виходить соковитим і ароматним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування горбуші на вугіллі? Підготуйте необхідні інгредієнти для страви. Морква помийте, очистіть за допомогою овочечистки. Ріпчасту або червоний цибулю очистіть від лушпиння.

Візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Очистити від нутрощів. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем.

Очищений цибулю наріжте тонкими кільцями. Моркву натріть на крупній тертці. Добре розігрійте Сковороду, налийте трохи олії, викладіть овочі, обсмажте, періодично помішуючи, посоліть і поперчіть, влийте лимонний сік. Перемішайте, зніміть з вогню і трохи остудіть, нафаршируйте начинкою підготовлену горбушу.

Горбушу посоліть з двох сторін, викладіть на решітку. Помістіть решітку на мангал з вугіллям.

Періодично перевертайте ґрати, щоб горбуша рівномірно готувалася.

Фаршировану горбушу готуйте до рівномірної золотистої скоринки.

Горбушу акуратно зніміть з гарячою решітки і викладіть на підготовлене блюдо.

Зелень і овочі ретельно вимийте і просушіть, подавайте із запеченою на вугіллі горбушею.

Приємного апетиту!

Горбуша на мангалі на решітці Риба на мангалі Червона риба на мангалі