Такий делікатес, як солона червона риба, дуже часто присутній на столі. Горбуша найдоступніша риба сімейства лососевих, тому виберемо її для засолювання в домашніх умовах. За цим рецептом ви отримаєте ніжне і соковите філе горбуші з приємним слабосоленим смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло олію – 100 мл

Процес приготування:

Готувати солону горбушу в розсолі легко! Тушку горбуші розморозьте і очистіть від луски, відріжте плавники і хвіст, зніміть шкірку.

Наріжте філе на шматочки.

У воді повністю розчиніть сіль і цукор.

Опустіть у цей розчин шматочки горбуші. Залиште рибу в розсолі на 30 хвилин.

Через покладений час дістаньте рибу з води, перекладіть в суху чисту ємність

Полийте олією і накрийте кришкою. Залиште горбушу в холодильнику на 24 години для засолювання.

Готову солону горбушу подавайте разом з кільцями ріпчастої цибулі.

Приємного апетиту!

Страви з риби