Такий делікатес, як солона червона риба, дуже часто присутній на столі. Горбуша найдоступніша риба сімейства лососевих, тому виберемо її для засолювання в домашніх умовах. За цим рецептом ви отримаєте ніжне і соковите філе горбуші з приємним слабосоленим смаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Сіль – 4 ст. л.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло олію – 100 мл
Процес приготування:
Готувати солону горбушу в розсолі легко! Тушку горбуші розморозьте і очистіть від луски, відріжте плавники і хвіст, зніміть шкірку.
Наріжте філе на шматочки.
У воді повністю розчиніть сіль і цукор.
Опустіть у цей розчин шматочки горбуші. Залиште рибу в розсолі на 30 хвилин.
Через покладений час дістаньте рибу з води, перекладіть в суху чисту ємність
Полийте олією і накрийте кришкою. Залиште горбушу в холодильнику на 24 години для засолювання.
Готову солону горбушу подавайте разом з кільцями ріпчастої цибулі.
Приємного апетиту!
Страви з риби