Горбуша, запечена з рисом і овочами, стане відмінним варіантом для сімейного обіду або вечері. Верхній сирний шар ідеально поєднується з горбушею і робить її соковитою. Приготувавши рибу за даним рецептом, ви обов’язково в подальшому візьмете рецепт на замітку. Приготування горбуші з рисом в духовці не займає багато часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Філе горбуші – 500 гр.
  • Рис білий – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сметана – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати горбушу у фользі з рисом. Склянку рису необхідно відварити до готовності в підсоленій воді. Змащуємо форму для випікання рослинним маслом, потім викладаємо туди відварений рис. Включаємо на прогрів духовку, встановивши температурний режим в 180 градусів.

Очищені моркву і цибулю обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Після цього обсмажені овочі розподіляємо поверх рису.

Далі промазуємо овочі сметаною.

Підготовлені шматочки горбуші необхідно розподілити поверх овочів і рису. Зверху приправляємо рибу сіллю і меленим перцем.

Натираємо на крупній тертці твердий сир і посипаємо їм філе риби.

Форму з стравою накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку на 15 хвилин. Через це час знімаємо фольгу і випікаємо страву ще близько 5-7 хвилин.

Ніжна, ароматна і дуже смачна горбуша з рисом готова!

Розподіляємо страву на порції, викладаємо їх на тарілку і подаємо до столу в теплому вигляді.

Приємного вам апетиту!

Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром у фользі в духовці Горбуша з цибулею у фользі в духовці Горбуша шматочками в фользі в духовці Страви з риби