Хочу поділитися швидким та простим рецептом для вечері або обіду. Горбуша цілком з картоплею готуватися за невеликий час, а виходить дуже смачною та апетитною. Соковите блюдо, безсумнівно, припаде до смаку всім членам вашої сім’ї.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 500 гр.
  • Горбуша – 1 кг
  • Сметана – 200 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Паприка – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати горбушу цілком з картоплею в духовці? Якщо ви будете використовувати заморожену горбушу, заздалегідь дістаньте її з морозильної камери і розморозьте. Розморожену горбушу очистити від нутрощів, добре промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками.

Приготуйте маринад. У невелику ємність викладіть необхідну кількість сметани, додайте сіль, паприку і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте.

Підготуйте лист, на якому будете запікати горбушу. Змастіть її невеликою кількістю рослинного масла.

Горбушу добре обмажте приготованим соусом і викладіть на деко.

Картопля промийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену картоплю наріжте часточками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте великими шматочками.

Морква добре вимийте в прохолодній воді, очистіть овочечисткою від шкірки.

Очищену моркву наріжте кружечками.

овочі додайте рослинне масло, паприку і чорний мелений перець, посоліть. Ретельно перемішайте. Овочі викладіть на деко навколо риби.

Лист із стравою поставте в заздалегідь розігріту духовку і запікайте при температурі 200 градусів 30-35 хвилин. Готову страву акуратно вийміть з духовки і подавайте порційно на стіл.

Приємного апетиту!

Горбуша в сметані в духовці Горбуша в сметані з цибулею в духовці Горбуша з картоплею в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша цілком у духовці