Горбуша, запечена шматочками з картоплею с духовці – це варіант якщо ви не знаєте, що приготувати на святкове торжество, який підійде для будь-якого столу, а готується швидко і легко. Така горбуша не відніме у вас багато часу і принесе незабутнє гастрономічне задоволення.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 800 гр.
  • Горбуша – 1 кг
  • Сметана – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Приправа для риби – на смак
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати горбушу, запечену шматочками з картоплею с духовці. Якщо ви використовуєте заморожену рибу, заздалегідь розморозьте її. Потім відріжте голову, хвіст, а також плавці, очистити від нутрощів, промийте під водою. Після чого обсушити за допомогою паперових рушників і наріжте на стейки. Шматочки риби посоліть і поперчіть, збризніть невеликою кількістю лимонного соку, ретельно перемішайте і залиште на деякий час.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте півкільцями. Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини і наріжте кільцями товщиною 5 міліметрів. Морква добре вимийте, потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, і наріжте кружечками. Молодий кабачок добре вимийте і обсушіть. Обріжте кінчики і наріжте кружечками завтовшки приблизно 1 сантиметр.

Підготуйте лист, застеліть його фольгою, а потім змастіть невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика.

Картоплю вимити в проточній воді, потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену картоплю наріжте невеликими шматочками. На деко застелене викладіть часточки картоплі і кружечки кабачка, трохи присолите.

Поверх картопляного шару викладіть промаринованную горбушу.

Потім розподіліть півкільця цибулі.

Наступним кроком викладіть підготовлену моркву і болгарський перець.

Помідори добре вимийте у воді, а потім наріжте полукружками, попередньо видаливши плодоніжку. Підготовлені помідори розкладіть поверх шматочків горбуші.

Вершкове масло наріжте на невеликі шматочки і рівномірно розподіліть по листу. Додайте солі і чорного меленого перцю.

Приготуйте заливку. У невелику ємність розбийте курячі яйця, додайте необхідну кількість сметани і ретельно перемішайте до однорідної маси.

Посоліть і поперчіть. Ще раз добре перемішайте.

Приготованим соусом залийте шматочки горбуші.

Візьміть фольгу і накрийте деко. Після чого помістіть його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і готуйте страву 30-35 хвилин.

Потім акуратно вийміть деко з духовки і зніміть верхній шар фольги.

Твердий сир натріть на дрібній тертці, присипте блюдо і помістіть деко назад в духовку приблизно на 10-15 хвилин.

Готову страву акуратно вийміть з духовки.

Улюблену зелень ретельно промийте під водою, потім струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Горбушу, запечену шматочками з картоплею, подавайте порційно, прикрасивши свіжою зеленню.

Страва виходить яскравим, ошатним та святковим.

Горбуша виходить соковитою і ароматною.

Приємного апетиту!

Горбуша в сметані в духовці Горбуша в сметані з цибулею в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром і сметаною в духовці Горбуша у фользі в духовці Страви з кабачків