Горбуша цілком у духовці – перевірений варіант ідеального вечері. Для того, щоб порадувати близьких цією стравою, вам знадобиться мінімальний набір інгредієнтів. До речі, впоратися з приготуванням горбуші в духовці може навіть починаюча господиня. Не можна не відзначити ще кілька переваг вищезазначеного страви: воно дуже бюджетне, крім того, вживання риби, приготовленої в такому вигляді, безсумнівно, піде вам на користь.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Приправа для риби – на смак
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт горбуші цілком у духовці з картоплею гранично простий! В першу чергу необхідно очистити горбушу від луски. Відрізаємо голову, хвіст і плавники, видаляємо нутрощі. Потім горбушу гарненько промиваємо й обсушуємо.

Мій лимон і нарізаємо тонкими півкільцями. Очищену і просушену рибу всередині і зовні слід натерти спеціями.

У внутрішню частину риби розкладаємо півкільця лимона. Крім цього, кілька півкілець викладаємо під рибу і на неї. Тепер прибираємо рибу в холодильник приблизно на три години для того, щоб вона гарненько просочилася.

Через 3 години укладаємо рибу в пакет для запікання, зробивши кілька проколів, відправляємо горбушу в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин. Подаємо до столу з вареною картоплею або улюбленими овочами.

Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша цілком у духовці Страви з риби