Горбуша, тушкована подібним чином, володіє приємним смаком топленого молока. Особливої пікантності страві додає зажарка з моркви і цибулі.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Горбуша – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сметана (з топленого молока) – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
Готувати горбушу тушковану в молоці цікаво! Моркву почистити і натерти на крупній тертці, обсмажити в невеликій кількості рослинного масла. Додати молоко.
Попередньо оброблену на шматки горбушу посолити. Покласти в сотейник.
Свершу укласти протушенную моркву, присипати цибулею, нарізаною півкільцями.
Полити горбушу з овочами молоком, але цибуля не повинен бути прихований під ним.
Закрити сотейник кришкою.
Поставити на плиту на вогонь вище середнього. Закип’ятити, зменшити вогонь і тушкувати, час від часу перевертаючи шматки і поливаючи їх молоком.
Покласти вершкове масло.
В кінці гасіння змастити кожен шматок горбуші сметаною зі смаком топленого молока.
Подавати горбушу з вареною картоплею або рисом, щедро полив соусом з моркви і цибулі.
Приємного апетиту!
Смажена горбуша на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді