Горбуша, тушкована подібним чином, володіє приємним смаком топленого молока. Особливої пікантності страві додає зажарка з моркви і цибулі.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Горбуша – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сметана (з топленого молока) – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

Готувати горбушу тушковану в молоці цікаво! Моркву почистити і натерти на крупній тертці, обсмажити в невеликій кількості рослинного масла. Додати молоко.

Попередньо оброблену на шматки горбушу посолити. Покласти в сотейник.

Свершу укласти протушенную моркву, присипати цибулею, нарізаною півкільцями.

Полити горбушу з овочами молоком, але цибуля не повинен бути прихований під ним.

Закрити сотейник кришкою.

Поставити на плиту на вогонь вище середнього. Закип’ятити, зменшити вогонь і тушкувати, час від часу перевертаючи шматки і поливаючи їх молоком.

Покласти вершкове масло.

В кінці гасіння змастити кожен шматок горбуші сметаною зі смаком топленого молока.

Подавати горбушу з вареною картоплею або рисом, щедро полив соусом з моркви і цибулі.

Приємного апетиту!

Смажена горбуша на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді