Горбуша – універсальна риба, її можна солити, маринувати, запікати і смажити. Неймовірно смачною і соковитою вона виходить в клярі, так як в процесі смаження кляр утворює скориночку, яка живить всі соки всередині.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Філе горбуші – 450 – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 5 – 7 ст. л.
- Вода – 150 – 160 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – 2 щіпки
- Масло соняшникове – 300 – 400 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування горбуші в клярі у фритюрі. Горбушу розморозьте, випатрайте, відріжте плавники, хвіст і голову, промийте і просушіть тушку паперовими рушниками. Відокремте філе від шкіри і кісток, наріжте його на кілька рівних шматочків по 5-6 сантиметрів завтовшки. Філе горбуші посоліть, приправте, додайте трохи цукру.
Цибулину очистіть від лушпиння, помийте і потріть її на тертці. Додайте до цибулі жовток, борошно, сіль і трохи води, замістити тісто. В окремій мисці збийте білок і вмішайте його в кляр.
Влийте соняшникову олію у фритюрницю і добре розігріту сковорідку. Масла повинно бути стільки, щоб філе горбуші плавало в рідині. Дочекайтеся поки масло буде майже кипіти. Опустіть шматочки філе в кляр, дайте зайвої тесту стекти.
Опустіть рибу у фритюр, смажте приблизно 3-4 хвилини, в процесі смаження перевертайте шматочки філе.
Коли філе зарум’яниться, дістаньте його і викладіть на паперові серветки, щоб на них стекли надлишки масла. Потім можна розкласти філе на листя салату і подавати страву на стіл.
Приємного апетиту!
Горбуша в клярі Страви з риби