Горбуша, на мій погляд, ідеальна риба, яку можна приготувати різними способами, і вона все одно буде смачною і соковитою. Сьогодні пропоную приготувати простий і швидкий рецепт горбуші у вершковому соусі на сковороді. Риба виходить апетитною і ніжною, відмінно підійде в якості пізнього білкового вечері. Якщо у вас є в наявності філе горбуші, це значно заощадить ваш час.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе горбуші – 500 гр.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Приправа для риби – на смак

Процес приготування:

Як приготувати горбушу у вершковому соусі на сковороді? Якщо ж ви будете використовувати заморожену тушку горбуші, то попередньо розморозьте її, потім відріжте хвіст, голову і плавники. Акуратно видаліть нутрощі і добре промийте в проточній холодній воді. Потім обсушити паперовими рушниками.

Розріжте вздовж по спинці, акуратно витягніть хребет з кісточками, і вийшло філе наріжте на невеликі шматочки.

Підготовлені шматочки горбуші посоліть, поперчіть, а також додайте за смаком приправи для риби.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під прохолодною водою, а потім наріжте дрібним кубиком.

Глибоку розігрійте сковороду на сильному вогні, потім додайте необхідну кількість рослинної олії і викладіть цибулю. Зменшіть вогонь і, постійно помішуючи, обсмажте цибулю до розм’якшення.

Поверх обсмаженої цибулі викладіть шматочки горбуші.

Обсмажте горбушу з двох сторін приблизно по 3-5 хвилин з кожного боку.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою. Очищений часник подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес.

В невелику ємність налийте необхідну кількість вершків, додайте туди подрібнений часник і добре перемішайте.

Отриманою рідиною залийте шматочки горбуші, рівномірно розподіливши по всій рибі.

накрийте Сковороду кришкою і зменшіть вогонь до мінімального. Готуйте страву приблизно 5-7 хвилин.

Готову горбушу у вершковому соусі подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню. Додатково можна подати улюблений гарнір.

Приємного апетиту!

Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді