Засолити горбушу цілком можна так, щоб вона нагадувала за смаком і зовнішнім виглядом сьомгу. Спробуйте оригінальний домашній рецепт червоної рибки для вашого столу і порадуйте близьких.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Сіль – 90 гр.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Масло рослинне – 120 гр.
  • Вода – 2 ст.

Процес приготування:

Як засолити горбушу під сьомгу цілком? Горбушу спершу розморожуємо. Якщо є необхідність, то очищаємо від луски, плавників, нутрощів та інших зайвих елементів.

Обережно розбираємо рибу на половини, витягаємо хребет і пінцетів видаляємо дрібні кісточки.

У двох склянках теплої води розмішуємо сіль і цукор. Сюди ж відправляємо рибу і наполягаємо її 15-20 хвилин.

Витягаємо продукт з розсолу, поливаємо олією, розмішуємо і тримаємо в холодильнику близько 10 годин. Можна залишити на ніч.

Солону червону рибу можна подавати такими цільними шматками, а також розрізати на частини. Готово!

горбуша Солона горбуша Солона під сьомгу Засолювання риби Страви з риби Як засолити горбушу в розсолі Як засолити червону рибу в домашніх умовах