Раджу приготувати смачну і ароматну горбушу в духовці з цибулею і морквою. Запечена горбуша виходить соковитою і ніжною. Таке блюдо можна подати окремо або разом з гарніром. Як гарнір чудово підійде картопля або рис.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1.5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сметана – 150 гр.
  • Кріп – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати горбушу в духовці з цибулею і морквою просто! Візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Очистіть від нутрощів і плавників. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками. Розріжте горбушу уздовж. Відокремте філе від кісток.

Моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Зелень кропу ретельно промийте, просушіть і дрібно наріжте.

добре розігрійте Сковороду, налийте трохи олії, викладіть подрібнену цибулю і обсмажте до рум’яного кольору, періодично помішуючи. Потім викладіть моркву, натерту на крупній тертці. Готуйте, постійно помішуючи кілька хвилин. Додайте сметану і подрібнений кріп. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Перемішайте.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Підготовлене філе горбуші розріжте на порційні шматки, викладіть у форму. Приправте горбушу чорним меленим перцем і сіллю. За бажанням можете використовувати сухі трави. Зверху викладіть рівним шаром обсмажені овочі.

В розігріту до 180 градусів духовку помістіть форму для запікання і готуйте 20 хвилин. Запечену горбушу викладіть на блюдо для подачі. Подавайте горбушу порційно з картоплею або іншим гарніром.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша в клярі Горбуша в сметані з цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша шматочками в духовці