Раджу приготувати смачну і ароматну горбушу в духовці з цибулею і морквою. Запечена горбуша виходить соковитою і ніжною. Таке блюдо можна подати окремо або разом з гарніром. Як гарнір чудово підійде картопля або рис.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1.5 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сметана – 150 гр.
- Кріп – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати горбушу в духовці з цибулею і морквою просто! Візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Очистіть від нутрощів і плавників. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками. Розріжте горбушу уздовж. Відокремте філе від кісток.
Моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Зелень кропу ретельно промийте, просушіть і дрібно наріжте.
добре розігрійте Сковороду, налийте трохи олії, викладіть подрібнену цибулю і обсмажте до рум’яного кольору, періодично помішуючи. Потім викладіть моркву, натерту на крупній тертці. Готуйте, постійно помішуючи кілька хвилин. Додайте сметану і подрібнений кріп. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Перемішайте.
Форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Підготовлене філе горбуші розріжте на порційні шматки, викладіть у форму. Приправте горбушу чорним меленим перцем і сіллю. За бажанням можете використовувати сухі трави. Зверху викладіть рівним шаром обсмажені овочі.
В розігріту до 180 градусів духовку помістіть форму для запікання і готуйте 20 хвилин. Запечену горбушу викладіть на блюдо для подачі. Подавайте горбушу порційно з картоплею або іншим гарніром.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша в клярі Горбуша в сметані з цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша шматочками в духовці