Ціла тушка риби, приготовлена в духовці у фользі, зберігає свої корисні властивості і запікається у власному соку, тому її сміливо можна віднести до категорії здорового харчування. Для того, щоб горбуша вийшла соковитою і м’якою, використовуйте охолоджену рибу (не заморожену) і не перевищуйте період запікання в духовці, щоб риба не пересохла.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Горбуша – 1.7 кг
- Лимон – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець білий горошок – 1 ч. л.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати горбушу, запечену в духовці у фользі легко! При необхідності очистіть рибу від луски і видаліть нутрощі. Ретельно промийте тушку.
Змастіть рибу всередині і зовні рослинним маслом руками або за допомогою пензля.
З’єднайте сіль і перець, перемішайте і натріть сумішшю рибу. Видавіть трохи лимонного соку на горбушу і залиште її на 15 хвилин просочитися приправами.
На деко покладіть фольгу в 2 шари. Відріжте 4-5 тонких гуртків лимона. Викладіть їх на фольгу, як основу під рибу.
На лимон покладіть тушку горбуші.
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Наріжте ще 3 кільця лимона і розділіть його навпіл. Зелень промийте, струсіть зайву вологу і крупно поріжте.
В черево риби викладіть, чергуючи шарами скибочки лимона, зелень і цибулю.
Оберніть рибу щільно фольгою, скріплюючи краю зверху.
Відправте рибу в гарячу духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
Дістаньте деко, розгорніть фольгу і поверніть в жаровню ще на 15 хвилин.
Готову рибу вийміть з духовки і акуратно перекладіть на красиве блюдо. Прикрасьте страву зеленню і шматочками лимона.
Приємного апетиту!
Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з лимоном у фользі в духовці Горбуша з цибулею у фользі в духовці Горбуша у фользі в духовці Горбуша цілком у духовці Горбуша цілком у фользі в духовці