Не знаєте, що приготувати з гороху? Є відмінний варіант, який не потребує нічого мудрованого, складного і клопітного – старе добре горохове пюре. Якщо ж приготувати його в мультиварці, то процес, фактично, навіть не зажадає вашої участі. Все, що потрібно – це закинути в чашу горох, залити його водою і натиснути кнопку потрібної програми. Далі розумний прилад зробимо все сам. Якщо хочете, щоб горохове пюре приготувався швидше, то попередньо краще замочити горох – на п’ять-шість годин. Якщо замочуванням знехтувати, то горох буде варитися до потрібної м’якості як мінімум дві години.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горох – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – 15 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горохової каші в мультиварці Скарлет? Горох для пюре годиться будь – колотий, дроблений, цілий. Поміщаємо його в друшляк і добре промиваємо під струменем проточної води. Промивати потрібно до тих пір, поки вода не буде стікати повністю чиста і не перестане пінитися. Важливо приділити промивання належну увагу, так як саме добре промите сировину вариться без пінки і дає чисте м’яке пюре.
Промитий горох можна залити холодною водою і залишити на шість-сім годин для замочування. Тоді час варіння скоротиться на годину. Якщо ж часу на замочування немає, то можна зварити горох і відразу. Час варіння у цьому випадку буде як мінімум дві години. Підготовлений горох висипаємо в чашу мультиварки.
Вливаємо гарячу воду у зазначеній кількості. Перемішуємо. Рідина повинна покривати горох приблизно на півтора-два сантиметри. Додаємо сіль за смаком. Закриваємо прилад кришкою і включаємо режим «Гасіння» на одну годину (якщо горох був замочен) або на дві години (якщо горох без замочування). Натискаємо «Старт».
Після закінчення часу заданої програми мультиварку вимикаємо. Відкриваємо кришку: горох помітно пом’якшав, став рихлим і посвітлішав. Якщо ви помітили, що горох ще не повністю м’який, то збільшуємо час гасіння ще на тридцять-сорок хвилин. При необхідності додаємо більше гарячої води.
В чашу до готового гороху кладемо шматочок вершкового масла і добре перемішуємо масу дерев’яною лопаткою. Робимо це інтенсивно, щоб м’який горох розпався на шматочки і перетворився в пюре. Пробуємо на смак вийшло пюре і при необхідності додаємо ще солі. Гаряче пюре має досить рідку консистенцію. Однак, якщо дати йому трохи постояти, то пюре густіє і не розтікатися.
Розкладаємо пюре по тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді. Додатково можна додати трохи вершкового масла. Як варіант, можна подати пюре із засмажкою з цибулі – вона ідеально підкреслює насичений гороховий смак.
Смачного!