Горохова каша – поживна і корисна їжа, яку слід включати в свій раціон. Вариться каша зазвичай на воді або м’ясному бульйоні. За бажанням можна додати різні овочі, м’ясо, гриби або копченості.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Горох колотий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Як зварити горохову кашу з колотого гороху? Колотий горох не потребує тривалого замочування і добре розварюється. Промийте горох і замочіть на 30 хвилин.
Через деякий час промийте горох проточною водою.
Перекладіть горох в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.
У процесі варіння на поверхні води буде утворюватися піна, її необхідно зняти.
Варіть кашу 60 хвилин, в кінці посоліть за смаком.
Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.
Пасеровану цибулю додайте до гороху, подрібніть кашу блендером.
Потім покладіть вершкове масло, перемішайте, прикрасьте кашу свіжою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Горохова каша Горохова каша без замочування гороху Горохова каша в каструлі Горохова каша з цибулею Каші