Горохова каша – поживна і корисна їжа, яку слід включати в свій раціон. Вариться каша зазвичай на воді або м’ясному бульйоні. За бажанням можна додати різні овочі, м’ясо, гриби або копченості.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Горох колотий – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Як зварити горохову кашу з колотого гороху? Колотий горох не потребує тривалого замочування і добре розварюється. Промийте горох і замочіть на 30 хвилин.

Через деякий час промийте горох проточною водою.

Перекладіть горох в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.

У процесі варіння на поверхні води буде утворюватися піна, її необхідно зняти.

Варіть кашу 60 хвилин, в кінці посоліть за смаком.

Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.

Пасеровану цибулю додайте до гороху, подрібніть кашу блендером.

Потім покладіть вершкове масло, перемішайте, прикрасьте кашу свіжою зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Горохова каша Горохова каша без замочування гороху Горохова каша в каструлі Горохова каша з цибулею Каші