В залежності від смакових уподобань господині на 1 літрі молока можна приготувати і рідку та густу кашу. Для першого варіанту береться 1 склянку ячної крупи на це кількість молока. Для в’язкої густої каші потрібно 1,5 склянки крупи. Така кількість каші одному їдцю не під силу, тому готуємо сніданок для всієї родини.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ячна крупа – 1 склянка
- Молоко коров’яче – 4 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати ячну кашу на 1 літр молока. Спочатку підготуйте всі продукти для варіння ячної каші. Набір їх простий.
В каструлю з товстим дном налити літр молока (будь-якої жирності) і доведіть його до кипіння.
Ячну крупу для каші на молоці можете не промивати, а тільки видалити дрібне сміття, якщо він є в крупі.
Потім суху крупу потроху пересипте в кипляче молоко, відразу перемішуючи її ложкою.
На середньому вогні доведіть кашу до кипіння і зменшіть вогонь до мінімального.
Потім прикрийте каструлю кришкою і варіть кашу протягом 20 хвилин. За цей час каша загусне. При варінні кашу ложкою періодично перемішуйте.
У зварену кашу по своєму смаку насипте сіль і цукор, перемішайте і зніміть пробу.
Приготовану на молоці ячну кашу розкладіть в порційні тарілки, в кожну тарілку покладіть по шматочку вершкового масла і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Каші Ячна каша на воді Ячна каша на молоці Ячна каша на молоці на плиті Ячна каша на молоці у каструлі