Тим, хто любить смачну їжу і не рахує калорії, пропонується приготувати горохову кашу з копченими реберцями. Якщо хочете, щоб каша була розсипчастою, горох і воду беріть в пропорції 1:2, а для каші середньої густоти – 1:3. Горох для каші обов’язково замочуйте на кілька годин. Хоча рецепт і простий, страва виходить дуже смачне.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинячі ребра копчені – 1.2 кг
- Горох колотий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горохової каші з копченими реберцями? Горох для каші замочіть в холодній воді на 3 години, а краще на всю ніч.
Цибулю почистіть і наріжте на невеликі шматочки.
В посуді для варіння горохової каші (казан або каструлю з товстим дном) розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому цибулю до легкого рум’яного кольору.
Копчені реберця розріжте на шматочки і перекладіть до смаженій луку. Посипте все цукром і чорним перцем і обсмажте реберця на великому вогні протягом 5-7 хвилин.
Потім до цим обсмаженою інгредієнтів перекладіть замочений горох, кілька разів промивши його водою.
Потім в казан налийте гарячу воду в співвідношенні з горохом 3:1. По своєму смаку страву посипте сіллю. Зробіть під казаном мінімальний вогонь і готуйте горохову кашу під закритою кришкою протягом 1 години.
Через годину казан відкрийте і кашу перемішайте, так як розварений горох може приставати до стінок казана. Потушкуйте кашу ще 30 хвилин до повної готовності гороху.
Приготовану горохову кашу з копченими свинячими реберцями залиште під кришкою на 15 хвилин для настоювання, потім можете подавати до столу. За бажанням можете кашу полити оливковою олією і подати до неї свіжі овочі.
Смачного!