Тим, хто любить смачну їжу і не рахує калорії, пропонується приготувати горохову кашу з копченими реберцями. Якщо хочете, щоб каша була розсипчастою, горох і воду беріть в пропорції 1:2, а для каші середньої густоти – 1:3. Горох для каші обов’язково замочуйте на кілька годин. Хоча рецепт і простий, страва виходить дуже смачне.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинячі ребра копчені – 1.2 кг
  • Горох колотий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування горохової каші з копченими реберцями? Горох для каші замочіть в холодній воді на 3 години, а краще на всю ніч.

Цибулю почистіть і наріжте на невеликі шматочки.

В посуді для варіння горохової каші (казан або каструлю з товстим дном) розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому цибулю до легкого рум’яного кольору.

Копчені реберця розріжте на шматочки і перекладіть до смаженій луку. Посипте все цукром і чорним перцем і обсмажте реберця на великому вогні протягом 5-7 хвилин.

Потім до цим обсмаженою інгредієнтів перекладіть замочений горох, кілька разів промивши його водою.

Потім в казан налийте гарячу воду в співвідношенні з горохом 3:1. По своєму смаку страву посипте сіллю. Зробіть під казаном мінімальний вогонь і готуйте горохову кашу під закритою кришкою протягом 1 години.

Через годину казан відкрийте і кашу перемішайте, так як розварений горох може приставати до стінок казана. Потушкуйте кашу ще 30 хвилин до повної готовності гороху.

Приготовану горохову кашу з копченими свинячими реберцями залиште під кришкою на 15 хвилин для настоювання, потім можете подавати до столу. За бажанням можете кашу полити оливковою олією і подати до неї свіжі овочі.

Смачного!

Горохова каша Горохова каша з копченостями Горохова каша з цибулею Каші