Класичний рецепт варіння ячної каші є самим швидким, крупа не вимагає попередньої обробки, готується каша на воді. Крупа і вода беруться у співвідношенні 1:2. Зварена каша повинна обов’язково деякий час настоятися.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ячна крупа – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати класичну ячну кашу на воді? Розраховану кількість ячної крупи насипте в каструльку для варіння каші і кілька разів промийте проточною холодною водою. При цьому піде дрібний сміття і каламутна крихта, що зробить кашу більш розсипчастою.

Потім промиту крупу залийте чистою водою в правильному співвідношенні з крупою.

Каструльку поставте на середній вогонь і доведіть кашу до кипіння, перемішуючи її ложкою.

Потім кашу по своєму смаку посоліть і поваріть її протягом 10 хвилин на невеликому вогні. Під час варіння каші перемішувати не треба. Цього часу достатньо, щоб крупа розварилася, і каша загусла.

Після закінчення цього часу вогонь вимкніть. У кашу покладіть шматочок вершкового масла. Каструльку прикрийте кришкою і залиште кашу на 20 хвилин для настоювання. Приготовану ячну кашу на воді за класичним рецептом можете розкласти в порційні тарілки і подати до столу.

Приємного апетиту!

Каші Розсипчаста ячна каша на воді в каструлі Ячна каша Ячна каша на воді Ячна каша на воді на плиті