Казан – посуд, в якій крупи добре розварюються і просочуються ароматом спецій. У ньому також зручно варити горохову кашу. Не дивлячись на те, що процес приготування має свої тонкощі і може зайняти деякий кількість часу, каша – це натуральний джерело білка і її можна подати на сімейну вечерю.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Горох – 1 склянка
- Вода – 1 л
- М’ясо – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати горохову кашу з м’ясом в казані? Сухий горох промийте кілька разів і замочіть на ніч.
Після замочування ще раз промийте горох і поставте варитися в казані. Варіть, поки горох повністю не розвариться.
На сковороду налийте трохи олії.
М’ясо наріжте кубиками, викладіть на сковороду і обсмажте його.
Потім додайте дрібно нарізану цибулю, обсмажте його до золотистого кольору.
Моркву очистіть, помийте і натріть на тертці.
Додайте моркву на сковорідку, смажте овочі до м’якості моркви.
Засмажку перекладіть в казан до вареної гороху, посоліть, приправте і перемішайте.
Горохову кашу з м’ясом можна подавати в гарячому і холодному вигляді.
Приємного апетиту!
Горохова каша з цибулею Горохова каша на воді Горохове пюре в каструлі з замочуванням гороху Горохове пюре з м'ясом Горохове пюре на воді