Казан – посуд, в якій крупи добре розварюються і просочуються ароматом спецій. У ньому також зручно варити горохову кашу. Не дивлячись на те, що процес приготування має свої тонкощі і може зайняти деякий кількість часу, каша – це натуральний джерело білка і її можна подати на сімейну вечерю.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Горох – 1 склянка
  • Вода – 1 л
  • М’ясо – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати горохову кашу з м’ясом в казані? Сухий горох промийте кілька разів і замочіть на ніч.

Після замочування ще раз промийте горох і поставте варитися в казані. Варіть, поки горох повністю не розвариться.

На сковороду налийте трохи олії.

М’ясо наріжте кубиками, викладіть на сковороду і обсмажте його.

Потім додайте дрібно нарізану цибулю, обсмажте його до золотистого кольору.

Моркву очистіть, помийте і натріть на тертці.

Додайте моркву на сковорідку, смажте овочі до м’якості моркви.

Засмажку перекладіть в казан до вареної гороху, посоліть, приправте і перемішайте.

Горохову кашу з м’ясом можна подавати в гарячому і холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Горохова каша з цибулею Горохова каша на воді Горохове пюре в каструлі з замочуванням гороху Горохове пюре з м'ясом Горохове пюре на воді