Деякі готують пюре з гороху, а адже це дуже смачне і поживне блюдо. Горох містить велику кількість білка – в пост він прекрасно замінить м’ясо. Горохове пюре можна подавати як ситного гарніру, а також і як самостійне блюдо. Щоб додати пюре додатковий смаковий відтінок і насиченість, перед гасінням зробимо цибулеву засмажку. Замочувати горох необов’язково, але і гасити її в цьому випадку будемо дві години.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горох – 3 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 850 мл
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування горохового пюре в мультиварці Поларіс без замочування. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні кубики.

В чашу мультиварки вливаємо таку кількість рослинного масла, щоб воно покрило дно тонким шаром.

Вибираємо програму «Смаження» і розігріваємо олію. Висипаємо в чашу подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажуємо його при помішуванні до легкого золотистого відтінку.

Горох висипаємо в друшляк і добре промиваємо під струменем холодної води. Промиваємо його до тих пір, поки вода не буде витікати повністю чиста. Ретельно промити горох дуже важливо – пюре тоді вийде м’яким, чистим, без накипу. До речі, горох можна брати як дроблений, так і колотий або цілий. Важливо, щоб сировина була якісним, чистим, без домішок. У випадку з цілим горохом його якість відстежити простіше – зовнішній вигляд кожного горошку говорить сам за себе. А ось з подрібненим видом справа складніша, адже початковий стан гороху залишається невідомим. Промитий горох висипаємо в чашу поверх цибулі.

Додаємо сіль.

Вливаємо гарячу воду у зазначеній кількості. Перемішуємо. Рідина повинна покривати горох на півтора сантиметра. Закриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Гасіння» на дві години.

Після закінчення часу заданої програми мультиварку вимикаємо. Відкриваємо кришку – видно, що горох повністю розварився.

Додаємо шматочок вершкового масла і добре перемішуємо лопаткою. Горох настільки м’який, що при перемішуванні перетворюється в неоднорідне пюре без зайвих маніпуляцій.

Розкладаємо пюре по тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Горохове пюре Горохове пюре без замочування гороху Горохове пюре в мультиварці Горохове пюре на воді