Всім відомо, що перед варінням гороху, його необхідно замочити на кілька годин. Щоб не витрачати час на цей процес, додайте в каструлю трохи харчової соди, ваша каша вийде ніжною і розсипчастою.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Горох – 1 склянка
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Сода харчова – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горохової каші з содою? Сухий горох промити холодною водою кілька разів. Потім перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.
Після закипання додайте в каструлю соду і не відходьте від плити, тому що вода почне сильно пінитися.
зніміть Піну і перемішайте вміст каструлі. Поваріть кашу 20 хвилин, потім змініть воду, продовжуйте варити горох до готовності.
Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на соняшниковій олії до золотистого кольору.
Додайте обсмажену цибулю в горохову кашу, перемішайте і подавайте на стіл. Доповнити кашу можна сметаною і зеленню.
Приємного апетиту!
Горохова каша Горохова каша без замочування гороху Горохова каша в каструлі Каші