Всім відомо, що перед варінням гороху, його необхідно замочити на кілька годин. Щоб не витрачати час на цей процес, додайте в каструлю трохи харчової соди, ваша каша вийде ніжною і розсипчастою.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Горох – 1 склянка
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Сода харчова – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування горохової каші з содою? Сухий горох промити холодною водою кілька разів. Потім перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.

Після закипання додайте в каструлю соду і не відходьте від плити, тому що вода почне сильно пінитися.

зніміть Піну і перемішайте вміст каструлі. Поваріть кашу 20 хвилин, потім змініть воду, продовжуйте варити горох до готовності.

Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на соняшниковій олії до золотистого кольору.

Додайте обсмажену цибулю в горохову кашу, перемішайте і подавайте на стіл. Доповнити кашу можна сметаною і зеленню.

Приємного апетиту!

Горохова каша Горохова каша без замочування гороху Горохова каша в каструлі Каші