Горохове пюре, приготовлене в мультиварці «Редмонд», відрізняє особливий ніжний смак і кремова текстура порівняно з гороховим пюре з звичайній каструлі. Вершковий смак шматочка масла зробить це блюдо ароматним і ситним, що припаде до смаку і дорослим, і дітям. Його можна подати і окремо, як кашу, і на гарнір до м’яса або риби. Горох попередньо замочуємо в холодній воді на кілька годин.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горох колотий – 3 мультистакана
  • Вода – 850 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Масло оливкове – 35 мл
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати горохове пюре в мультиварці Редмонд. Попередньо замочений горох (вибирайте колотий, щоб швидше приготувався) кілька разів промийте проточною холодною водою.

В чашу мультиварки налийте оливкова олія і увімкніть програму «Смаження». Поки масло нагрівається, почистіть цибулю і наріжте на маленькі кубики. Потім перекладіть цибулю в розігріте масло і обсмажте його до золотистого кольору.

Потім цю програму вимкніть. В обсмажену цибулю перекладіть промитий горох і додайте до нього вказане в рецепті кількість води. Для отримання хорошої консистенції пюре важливо дотримати пропорцію води і гороху.

Кришку мультиварки закрийте і увімкніть програму «Тушкування» на 1 годину 30 хвилин.

По завершенні програми горох по своєму смаку посоліть, додайте спеції і покладіть шматочок вершкового масла. Горох з олією перемішайте і перекладіть в окремий посуд. Потім подрібніть блендером горох в пюре. Жовтий горох відразу розварюється до пюреобразного стану і додатково подрібнювати не треба.

Приготоване горохове пюре можете розкладати в порційні тарілки і насолоджуватися смаком цього гарніру.

Приємного апетиту!

Горохова каша Горохова каша з цибулею Горохове пюре без замочування гороху Гороховий суп-пюре Гороховий суп, щоб горох розварився Каші